Com ens canvia la vida quan comencem la universitat

Tot comença quan acabes LA PAU, reps les notes i mires si has entrat en la carrera que havies triat com a primera opció, veus que t’has de mudar de casa i encara no ho assimiles. No saps en quin moment va arribar, has de prendre la decisió d’haver-hi de d’anar fora de ta casa. Potser fins a un simple detall t’espentara a prendre eixa decisió. I amb el temps eixa idea que tant tems o que feixos entristir els teus éssers volguts es converteix en realitat.

Una vegada presentes tots els documents necessaris en la Universitat et dónes compte que ja no pots retrocedir. Acabes de firmar 4 anys de carrera, i un contracte de lloguer de pis, el qual et va costar trobar-ho durant els mesos d’estiu, ho adornes amb detalls i fotos que et fan recordar a la gent i et fan sentir com a casa.

Ja t’instal·les i comença l’aventura, començant pel primer dia de classe, no coneixes a ningú, et sents sol i creus que no faràs amics, després has de fer la compra setmanal la qual mires al detall tots els preus del supermercat, i finalment encara que hages comprat moltes coses estàs en dubte perquè fer-te de menjar o sopar, i en eixe moment et ve la imatge de quan solies menjar en ta casa amb la teua família.

La primera setmana és la més dura de totes, trobes a faltar als teus éssers volguts i és quan comencen les vídeo cridaes a través del mòbil o de l’ordinador, i els missatges per WhatsApp preguntant si hi ha alguna novetat de què no t’has assabentat. Però en passar uns dies, deixes de tindre la sensació de “¿dónde estoy”, sorgeixen les primeres amistats i comences a relacionar-te, a fer sopars i eixides amb l’excusa de conéixer a més gent i així aprofitar per a passar-t’ho bé i gaudir de poder arribar a casa a l’hora que vulgues. Llavors recordes que dies arrere pensaves que aquest dia mai arribaria, que no t’acostumaries a eixa nova vida

Tot és increïble, cada festa supera a l’anterior. Cada estona que panses amb els teus companys que fa uns mesos eren desconeguts, es converteixen en una part essencial en la teua vida. Ara ja no et penedeixes haver pres eixa decisió, eres afortunat per haver conegut grans persones i per experimentar una aventura única.

Com han comentat Raquel Beneyto, Judith león,  María López i Marina Martínez durant el reportatge,  aquesta situació no serà gens fàcil, i per això cal adaptar-se per a poder complir el desig de realitzar la carrera que tant desitjaven, a fi que en un futur puguen treballar en un bon lloc, ja que el més important és fer el que realment t’agrada. És una experiència que t’ensenya tant en l’àmbit formatiu com a escala de vida.

mm

Laura Jordà Tomás

4t de Publicitat i Relacions Públiques. Perfil dinàmic i creatiu. A més, clarinetista en projecte.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *