Banyeres de Mariola celebra el 9 d’Octubre

Banyeres de Mariola celebra el 9 d’Octubre

El poble Banyeres de Mariola és un municipi de la Comunitat Valenciana, situat al nord d’Alacant. Té aproximadament 7000 habitants i és un poble on la celebració del 9 d’Octubre la viuen en valencià i sobre tot durant cinc dies fent diferents actes, gràcies a l’ajuda de l’ajuntament.


El dia 5 d’Octubre, divendres, van fer una conferència i una exposició pel dret civil valencià, una reivindicació històrica útil per als valencians. Al dia següent, 6 d’Octubre, a la Casa de Cultura es va fer el III torneig de la Fallera Calavera, un joc de cartes valencià. A més, també es va celebrar la tardor de llegenda al Castell i es va fer la III ruta de contacontes amb la mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, el passat 7 d’Octubre. I per fi, el 9 d’Octubre es van fer els següents actes: una excursió i esmorzar de coques a les 8:00h, un espectacle de carrer a les 18:30 i a continuació Danses populars amb coques i herbero a la Plaça Major.

Finalment, per acabar aquesta celebració el dia 13 d’Octubre a les 19:30 en la Casa de Cultura es fa una conferència per a recordar la data de la donació per Jaume I a Jofré de Loaysa de les viles i castells de Banyeres i Serrella.

mm

Raquel Beneyto Doménech

Universitat d'Alacant Grau de Publicitat i Relacions Públiques

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *