Entrevista a Carol Rodríguez Heringer, l’organitzadora del Low Festival

Entrevista a Carol Rodríguez Heringer, l’organitzadora del Low Festival

El Low Festival, un festival dels més importants al panorama nacional. Amb cinq anys ja de tres dies de bona música, ambient i molta festa amb els grups del moment tant al panorama nacional, com a l’internaional. Avui entrevistarem a Carol Rodríghez Heringer, una dels dos creadors d’aquest gran festival que continuará aquest any amb la seua sisena edició. si voleu coneixer millor el festival, no perdeu-vos ni una sola paraula de l’entrevista.

Avants de començar, moltes gracies per l’entrevista, per dedicar-nos una mica del teu temps i per contar-nos cosetes d’aquest festival.

Pregunta: D’on neix la idea del Low cost Festival (Ara Low Festival)? Que et va portar a decidir que volies muntar un festival?

Resposta: tant el meu soci com jo teníem petits projectes musicals. Llavors vam voler fer un festival per a Alacant ja que no tenia un gran esdeveniment per al gran potencial turístic que té la ciutat. presentem un projecte, en principi per a la ciutat de Cartagena, bàsicament un festival de bandes indies nacionals, i com li van donar el festival a altres promotors, vam decidir presentar-lo al ajuntament d’Alacant, va ser realment sorprenent que a les dues setmanes ens truquessin per poder realitzar-la a la plaça de bous d’Alacant. Realment no ho teníem previst com una cosa durador, va ser una cosa sense planejar. Teníem ganes de fer alguna cosa important a Alacant i al final ens van concedir la llicència de poder fer-ho i ho muntem en trenta dies, cosa una mica intrèpida el que vam fer en la primera edició a Alacant. Aquest és l’origen de Low Cost Festival, ara Low Festival.

P: 5 anys a l’esquena amb aquest Festival, que és tot un èxit. Hi ha nervis davant la nuena edició del 2014?

R: Sempre , sempre perquè el risc com a promotors en el sector musical, sempre hi ha un nivell altíssim de risc, sobretot ara que les ajudes institucionals són escasses o nul • les i també que donat la crisi i la competència amb altres festivals, mai saps com serà respondre el públic. Per això nosaltres sempre fem campanyes anuals, quan tanquem una edició, obrim la següent i vam començar a vendre abonaments i coneixem molt el perfil del públic, el que també ens dóna unes estimacions sobre quant anem a generar a nivell econòmic tant d’entrades com en barra. Una altra part importantíssima és l’aportació dels patrocinadors que també fa que el festival creixi al llarg de cada edició. I nervis per descomptat, fiquem a 25.000 persones al dia, conseqüències, ja que la seguretat , les instal • lacions, ja no només pel públic, sinó per les bandes. Bandes com PortisheadMando Diao o com Placebosón molt exigents, llavors has d’estar a l’altura a nivell tècnic, per les bandes musicals perquè hi ha molts festivals que han suspès bandes i no per que les bandes no troben arribat a temps, si no perquè el festival a nivell tècnic no ha estat a l’altura. pot passar també que se’t vagi de les mans i tinguis un públic, una mica reactiu o que la qualitat de so no estigui a l’alçada i es produeixi una rebel•lió, que també ha passat en altres festivals.

P: Altres festivals de renom estan apostant molt fort en les seves confirmacions.  estàs al corrent dels noms que sonen aquest estiu a altres festivals?

R: Si clar, he d’estar al corrent, perquè realment, molts d’aquests noms són noms pels quals nosaltres també hem licitat, llavors cada festival, diguem que fa les seves licitacions, diguem que fem nostre «wishlist» de bandes i llavors és quan comença la competència entre festivals, i nosaltres intentem sempre tancar bandes. Tenim un Line Up de bandes que han tret disc, que són internacionals i que sabem que seran un boom per a l’audiència, un valor segur. Després tirem per bandes mítiques, que també sabem que el nostre públic està desitjant veure, com a pas amb Portishead o amb Suede fa dues edicions i bé, clar que estem al tant, Cada vegada que confirma un festival nosaltres prenem nota per saber com podem respondre a aquestes confirmacions. Però com a promotors, no és que portem una lluita, moltes vegades ens informem i compartim, compartim expectatives de bandes i fins i tot bandes. Si toquen en un festival, que per zona no afectarà a l’audiència que té un, fins i tot fem una ruta i aquesta banda toca en dos festivals.

P: Llavors hi ha la possibilitat que algun nom que ja soni per a un altre festival, aparegui en les confirmacions del Low Festival?

R: En l’àmbit nacional segur, perquè no treballen temes d’exclusivitat . En l’àmbit internacional ja és una mica més difícil , perquè quan parlem de primeres línies d’altres festivals , o hi ha una absoluta certesa de cara a un dels festivals , que no afectarà en absolut a la seva venda d’entrades , o no es comparteix mai a una banda , perquè el que fa el públic és que si va a un festival , no va a un altre , no és com fa uns anys en què la gent es passava l’estiu de festival en festival , em vaig al sonar , em vaig al primavera i me n’anava al FIB , ara la gent prefereix bastant. Els promotors ja no ens arrisquem , en el nostre cas , no solem tenir problema amb compartir determinades bandes perquè el festival no viu sol de les bandes . Nosaltres tenim un festival que és molt còmode , té unes instal • lacions fantàstiques , no té res a veure amb altres festivals , on només compten amb zones diàfanes de formigó , nosaltres tenim gespa , tenim dues zones VIP , una quantitat d’allotjament baratíssim i a un tir de pedra del festival , ja que estem a Benidorm . I si ens ha passat per exemple amb Two Doors Cinema Club , que també ho va confirmar el BBK però la gent que va a un BBK no deixarà de venir a un Low Festival per una confirmació com aquesta, però normalment les primeres primeríssimes files , com en el nostre festival , Portishead per a nosaltres o era exclusiva, o no contractàvem a la banda, exclusiva en festivals , per això vam poder anunciar data única de Portishead a Espanya , perquè així ho vam treballar, perquè fora així.

P: The Hives, cap de cartell aquest any en Low Festival? perquè els heu anunciat tan aviat?

R: The Hives és una banda molt potent, però no són headliners. Tan aviat perquè el joc de festivals comença cada vegada més d’hora. La gent quan tanques una edició estan desitjant comprar-se la entrada per al següent pel putjo del «que bé m’ho he passat, l’any que ve repeteixo». Nosaltres llancem els abonaments quinze dies després del tancament del festival 2013, vam fer unes vendes formidables, però clar, no pots estar vivint només de «properes pujades de preu», la gent comença a demanar bandes per les quals comprar l’abonament. A més, altres festivals ja estan anunciant, el SOS 4.8 està més proper, però per exemple Sonar ja ha començat la seva campanya, el Primavera ja ha fet el seu «Campañón», el FIB també està en moviment, l’Arenal, que és el que més ens toca a nosaltres aquesta anunciant també i per tant no podem quedar-nos adormits per que si no el públic comença ja decantar-se per un o altre.

P: Repetiran grups d’edicions passades com Vetusta Morla?

R: Nosaltres a una banda com Vetusta Morla, sempre la tindrem molt en compte, el repetir en aquesta edició, no t’ho puc avançar, però com deia, en l’indie nacional, diguem que som ciclics, és impossible no repetir, nosaltres fem una aposta molt gran per les bandes nacionals, llavors en el moment que treuen disc, entren en ruta i entren la llista de festivals, nosaltres sempre pujamos per elles, a més, diguem que vam començar amb algunes bandes, que en la nostra primera edició va tancar Vetusta Morla, per tant és una banda a la qual li tenim moltíssim afecte. Hi ha altres bandes com Love of Lesbian que han estat en diverses edicions del Low Festival, i bé, sí que repetiran bandes nacionals, avançar alguna, no et puc avançar, perquè fins que no fem confirmacions, és absolutament confidencial.

P: Per el vint-cinquè aniversari del FIB, s’espera una baixada d’assistència al Low Festival?

R: No, per a res . El FIB , amb tots els respectes que li tinc i li puc tenir , s’ha convertit en un festival pràcticament britànic , van canviar de direcció , es va notar molt, i també una mica el canvi de filosofia que hi va haver , i és un festival que pràcticament ha dejadode promocionar-se de cara al públic nacional , cada vegada rep més públic britànic i el públic nacional es veu desplaçat . A part la situació econòmica del FIB, és que és un festival en venda, a Espanya ho sabem , però de portes enfora no s’han fet ressò d’aquesta situació . Per exemple , una entrevista que va fer Artic Monkeys aquest estiu , ni tan sols s’havien fet ressò que el festival estava en aquesta situació . El que vol dir, que, de portes enfora, el FIB segueix sent una aposta brutal , a més que ho fan genial fora d’Espanya pels tractes amb companyies aèries i demés per portar-se a tot el públic britànic, però com ja he dit, el públic nacional es veu desplaçat pel públic britànic, ja que no és el mateix rotllo de festival aquí a Espanya que el que es porta en un Brit Fest i el preu de l’abonament és bastant prohibitiu . Crec que si que hi haurà prou assistència al públic nacional, però no serà una cosa que a nosaltres ens afecti o ens faci ombra . tenim un públic molt definit, molt fidel, i el que ve a un Low Festival, repeteix l’any següent i les nostres enquestes i estadístiques ho han corroborat al llarg de cinc anys , és a dir , qui va venir al festival el 2009, va venir el 2010, 2011, 2012 i 2013, i tenen totes les polseres de totes les edicions. És per això que no necessitem ficar 70.000 persones, i tal com van les vendes, et puc assegurar que no ens afectarà, més aviat al contrari, anem a tornar a penjar el cartell de Sold Out un any més i serà un èxit més.

P: Per que diries que el Low Festival és una bona opció per gaudir d’un bon estiu de festivals?

R: Perquè per a nosaltres, hem nascut dissenyant un festival de realment sigui per gaudir de la música, hi ha altres festivals que tenen una filosofia totalment comprensible, però estan més dissenyats per atreure a una grandíssima massa de públic. Nosaltres tenim per exemple el cas del FIB que ha arribat a ficar a 70.000 persones en un concert, i en el moment que tens tanta gent enfrontades a un escenari, deixes de gaudir de la música, comença a ser com una experiència massiva. El Low Festival és una bona opció perquè a part de qualitat musical, i una boníssima selecció de bandes, prestem moltíssima atenció, que la gent pugui gaudir de cada directe, no solapem concerts, o intentem que se solapin el menys possible, i intentem que les bandes que actuen en una mateixa franja horària no siguin competència directa entre si , i sobretot perquè és una opció molt còmoda, en un festival que té un sostre de 25.000 assistents diaris, per a un recinte que ha allotjat a 70.000 persones per veure als Rolling Stones i un sol espai dels 5 que ofereix el Low Festival, és a dir, que nosaltres acotem els espais perquè la gent aquest còmoda i perquè a part té una altra cosa molt important que altres festivals no tenen. El teu et trobes amb que tens l’abonament, però no tens allotjament, de manera que o et vas de càmping, o l’allotjament es dispara, nosaltres disposem d’un munt d’allotjament tant en hotels com càmpings, i no es disparen els preus perquè arribi el Low Festival, ja que l’atracció principal de Benidorm, és Benidorm en si. Llavors la gent es troba que té allotjament en hotels, a prop del festival, que és tot gespa, cinc espais musicals, programació que no se solapa, bonisims bandes, qualitat de so genial, i si tens una mica més de diners et la VIP, o a la VIP Pool i et trobes amb els artistes, és un festival molt proper al públic. I que dir de Benidorm, que tens la platja, els parcs temàtics i la ciutat en si que és bastant Freak i això als indies ens encanta i realment és molt econòmic. Pel que et pots gastar en l’abonament d’un festival passa un cap de setmana amb abonament per al Low Festival de tres dies i allotjament amb tots els extres. Nosaltres cada any fem Sold Out, així que ahi no hi ha discussió.

Autor: Iván Vico

Marta Guillén Martínez

Proyecto de Publicitaria&RRPP&Periodista. Me encanta el olor a libro viejo y aprovechar cada oportunidad que se me presenta para aprender algo nuevo. "Comunic@dora" y fan de este ciberperiódico desde 2012.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *