Roma, la ciutat eterna

Roma, la ciutat eterna

 

Altar de la Patria
Fontana di Trevi

Roma és l’anomenada ciutat eterna, per la gran quantitat de monuments que han perviscut en ella amb segles d’antiguitat. Per aquest motiu, Roma no es pot visitar sols en un dia, es necessiten mínim tres dies per a poder visitar la gran varietat de llocs que es troben a la ciutat, per a gaudir de la seua gastronomia i de l’encant pel qual es caracteritza la ciutat eterna.

Roma és una de les ciutats amb més història d’Europa, es podria dir que un passeig per la ciutat és com un passeig pel passat, donat que gaudeix d’una gran herencia cultural i artística. Per aquest motiu, jo recomanaria començar el primer dia a Roma llançant una moneda i demanant un desig a la Fontana di Trevi, per a veure la seua puresa a la llum del dia. Després continuaria amb una caminada per la Via Condotti per a veure totes les tendes d’alta gama, perquè sols per a mirar els aparadors, ja val la pena, però el millor d’aquest carrer és la desembocadura on es troba la Plaça Espanya, que es tracta d’una gran plaça amb una preciosa escalinata infinita, una font preciosa i amb una gran quantitat de gent. I vaig a confessar un secret, si travesses l’escalitana de la Plaça Espanya i camines un poc, arribes a un mirador que, baix el meu paréixer, té una de les millors vistes que jo he vist mai, una vista panoràmica de tota la ciutat de Roma. I aquest, seria un bon moment per a agafar un bus, si ja esteu cansats, i anar a la zona del Trastevere per a menjar, com per exemple un restaurant que s’anomena Casetta di Trastevere, encara que la veritat es que qualsevol dels

Fòrum romà

restaurants que hi ha en aquesta zona és una meravella culinària, això si, recomane que, ja que esteu a Itàlia, demaneu pasta fresca, pizza i per suposat, unes carxofes fregides que estan espectaculars. Després del descans dinant, estaria bé visitar el Trastevere i gaudir de la màgia d’aquest barri, ja que és art pur tot ell i acabaria el dia visitant l’Altar de la Patria i la Colina Capitolina. I si us sentiu amb ànims, recomane anar a la mítica gelateria Giolitti, demanar-vos un gelato i visitar la Fontana di Trevi a la nit.

Interior Basílica de San Pedro

El segon dia estaria bé aniria al Coliseu romà de bon matí i per descomptat recomane contractar a un guia per a saber totes les curiositats i informacions que té aquesta gran estructura, i tot seguit s’ha d’anar al Fòrum Romà per a gaudir de les precioses ruïnes que conté. I ja m’agafaria el dia amb una poqueta calma i simplement intentaria perdrem pels carrers de Roma i veure cada detall i visitar totes les esglésies que em vaja trobant pel camí donat que Roma és una exposició d’art a l’aire lliure on es fusionen les diferents èpoques que perviuen en ella.

El tercer dia és obligatori visitar la Ciutat del Vaticà, ja sigues creient com no, cal anar per a poder observar la grandesa arquitectònica de la Plaça San Pedro, que està rodejada per una enorme columnata que culmina am

Columnata de la Plaça San Pedro

b la Basílica de San Pedro presidint la plaça. Aquesta basílica és una gegant obra d’art que és preciosa tant per fora com al seu interior. I per finalitzar aquest tou express, visitaria algunes coses curioses com la Bocca della Verità, l’estàtua de Ròmul i Rem mamant de lloba i per descomptat, entrant sempre a totes les esglésies que ens trobem pel camí, ja que totes són pur art, encara que per fora parega que no, sempre ens emportem una sorpresa al visitar l’interior d’aquestes.

Ciutat del Vaticà

 

I aquest és el tour de tres dies per Roma, per a poder veure aquesta excepcional ciutat de manera express i d’aquesta forma no serà un viatge excessivament car en el que es pot veure els monuments i llocs més importants i característics de la ciutat. I recomane 100% visitar aquesta ciutat alguna volta al llarg de la vostra vida perquè realment val la pena i és una gran font d’informació històrica, ja que és on va nàixer gran part de la cultura tant en l’àmbit artístic, com històric, com religiós.

 

 

 

 

mm

paulamiravalles

Alumne comunicació escrita curs 2017-2018

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *