Els llocs més econòmics per a viure si ets estudiant en la UA

La zona de San Vicent del Raspeig es troba en la província d’Alacant, en la Comunitat Valenciana. Aquest poble conta amb 56715 habitants, molts d’ells estudiants/es ja que en ell es troba amb la Universitat d’Alacant. Aquest a més disposa d’unes bones comunicacions com el tren Cercanías, el tramvia TRAM o el autobús línia nº 24. Es un lloc on el seu disseny urbanístic es modern ja que durant els anys s’ha desenvolupat com una zona residencial, amb varies urbanitzacions perfectament equipades d’infraestructures.

San Vicent del Raspeig s’ha consolidat com una ciutat universitària, sent la 4ta ciutat espanyola amb major nombre de població vinculada amb els estudis (unes 11.000 ).  El negoci de lloguer de pisos es molt actiu en tot el municipi degut a la població flotant que viu ací durant el curs acadèmic. Així mateix hi ha diverses complexos i residències universitàries com Residencial Rasa, Vila Universitària, Europa Hause i Rector 3.

RESIDÈNCIES

Respecte a les residencies, anem a nombrar primerament la d’Europa Hause, situada a menys de 10 minuts a peu de la Universitat. Romeu García ens comenta que per tindre una estància en aquest lloc paga mensualment un preu de 320€ i que a pesar d’això diu textualment “ no estoy contento con el Servicio que recibo en relación al elevado precio que pago, con ese dinero solo duermo y me limpian una vez a la semana, ¡es un robo total! “. Exactament al costat d’aquesta última trobem un altra residència, Rector 3, aquesta es troba simplement a 5 minuts a peu del campus de la Universitat i el preu d’aquesta es molt similar a l’anterior, uns 300€ mensuals ha de pagar un estudiant per poder viure durant el curs acadèmic. Al contrari que la primera, Dani Segura ens comenta “ estic molt content ja que en 5min. estic en la meua classe, a més disposi de bons servicis com pista de pàdel, neteja, gimnàs… l’única pega es que l’habitació es menuda”.

 

PISOS COMPARTITS

L’Avinguda Ancha de Castelar, es a dir, el Carrer d’Alacant, es la zona on més existeix el lloguer per part d’estudiants universitaris. Al llarg d’aquesta avinguda trobem molt edificis, molt de transport públic i molts bens i serveis al abast de qualsevol estudiant. Inés Diaz, estudianta de la universitat viu al Carrer Jorge Juan i paga de lloguer 460€ per un pis compartit amb 3 persones, la distància ara canvia ja que a peu tenim la universitat a uns 20min. Més o menys es el cas d’Àngela una estudiant que viu al carrer San Joan i es estudiant de Treball Social que a pesar de també estar a uns 20min. paga mensualment 150€ entre 4 persones, al igual que Marina Marhuenda, una altra estudiant de Magisteri, paga al mes una quantitat de 450€ entre 3 persones i de la mateixa manera també troba a 20min de la Universitat.

 

DÚPLEXS

Al inici d’aquesta avinguda podem trobar dúplex, son pisos de dues plantes que solen tindre un preu més elevat i normalment es comparteixen entre 4 persones. L’experiència de Paula Miravalles pel que ens diu pareix estar molt confortable, “pagui igual que la resta i tinc una casa més gran i amb dues plantes”, el preu d’aquests ronda entre un total de 600€ entre 4 persones, Pau un altre estudiant de Magisteri també conviu al carrer Gabriel Miró en un dúplex amb 4 persones i paguin 165€ cadascun.

mm

sheila.gilabert

1 de carrera

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *