Les Fogueres de Sant Joan també volen ser patrimoni

Les Fogueres de Sant Joan també volen ser patrimoni

Aquest dijous es sotmetrà a debat i aprovació la sol·licitud de inclusió de les Fogueres de Sant Joan en la llista del Patrimoni Cultural e Immaterial de la Unesco. El regidor de festes, Manolo Jimenéz, il·lusionat per aquesta proposta, considera que amb la presentació d’aquesta moció es posa en valor un dels símbols més emblemàtics per a la ciutat d’Alacant i els alacantins i es donen a conéixer més profundament les fogueres a nivell nacional i internacional. L’equip de govern format de l’Ajuntament d’Alacant porten al ple ordinari del 31 d’octubre una moció per a propiciar el reconeixement internacional de les Fogueres de Sant Joan.

Les Fogueres de Sant Joan són la festa oficial de la ciutat d’Alacant. Aquestes festes es celebren cada any del 20 al 24 de juny i es remunta als temps en què els llauradors alacantins celebraven el dia més llarg de l’any per a les recol·leccions de les collites i la nit més curta per a la destrucció dels mals, però el 1928, es produeix la primera festa oficial de la ciutat, en la que destacava la figura de José maría Py, principal difusor de les fogueres. El sentiment d’aquesta festa s’ha transmés de generació en generació mantenint les seues costums fins als nostres dies.

Ninot infantil foguera La ceràmica
Ninot infantil foguera La ceràmica Fogueres 2019

Aquest any han sigut unes festes més especials ja que es va celebrar el 90 aniversari. Declarades d’interés Turístic Internacional i bé d’interés Cultural Inmaterial en 2014, la comissió de foguerers i representants polítics de la ciutat han volgut donar un pas en davant per a que la festa més «fermosa» puga entrar en la llista representativa del Patrimoni Cultural e Inmaterial de la Unesco.

 

 

 

mm

Laura Pons Espinosa

Estudiant de Publicitat i relacions públiques en la UA

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *