L’ alimentació dels universitaris

L’ alimentació dels universitaris

Tal com sabem, no és un misteri dir que hui dia els estudiants universitaris, debut als temps que corren, debut a la falta de temps, a la vida estressant e inclòs a viure lluny de la seua casa, molts acaben per descuidar la seua alimentació per falta de ganes de cuinar, per no saber fer un bon plat, per tindre mandra o fins i tot perquè en tenir més llibertat pensen que menjar així és un plaer. A la llarga aquesta falta de bona alimentació acaba per afectar a l’àmbit acadèmic d’una forma o altra pel que es rendeix menys. El cos no té tot el que necessita i els resultats acadèmics, la motivació d’afrontar un nou curs i fins i tot d’afrontar la independència acaba per flaquejar.

Pel que fa a l’alimentació el número mitjà de vegades que els universitaris realitzen el menjar a mig dia fora de casa, és superior i el que es presenta en els desdejunis també.

Ací, en aquest gràfic de IMC, podem observar que les persones que tenen sobrepés són les que més prenen el desdejuni fora de casa; igual que amb l’obesitat, en general és el menjar del migdia el que més fem fora de casa, seguit de la migdiada, que també es troba a un nombre considerable.

Tot açò es deu al fet que, com bé se sap, el menjar més important del dia és el desdejuni, quan el cos necessita energia per poder cremar i tindre força i nutrients al llarg del dia, si comencem ja menjant coses que no siguen altes en nutrients i equilibrades, el que farem serà donar grassa al cos que no pot cremar com deuria i, per tant, quedar-se com a grassa roïna.

És per açò que podem veure que el principal problema de la mala alimentació és el menjar ràpid fora de casa.

Una opció per la qual molts opten és el menjador de la universitat, és una opció millor però no deixa de ser mal menjar del que no es deu abusar, compten amb menús de menjar més saludable i equilibrat per als estudiants tot i que com ja hem dit, sempre és millor poder fer-ho a casa, ja que no tots tenim el mateix cos, ni les mateixes necessitats nutricionals.

Per això sabem que, els universitaris realitzen el menjar del migdia fora de la seua llar una mitjana de dues vegades a la setmana, sent la cafeteria o menjador universitari el lloc triat per a realitzar els menjars diaris.

INGESTA CALÒRICA:

Respecte a la ingesta calòrica diària que han d’ingerir, els universitaris consideren necessari com mitjà 1.877,7 Kcal/dia (2.034 Kcal/dia en hòmens i 1.741 Kcal/dia en dones).

És per això que podem arribar a la conclusió que el 80% dels estudiants universitaris de la Comunitat Valenciana considera que el seu estat de salut és bo o molt bo, sent aquesta percepció molt més positiva en el gènere masculí.

A més, prop de la meitat dels universitaris consultats no llig mai la informació nutricional de les etiquetes dels aliments que compra, la qual cosa demostra el desinterés per l’alimentació, sent el nivell de calories l’element de l’etiquetatge dels aliments que més interessa als universitaris.

Per a aquest greu problema, una bona solució seria poder facilitar algunes receptes no molt complicades i econòmiques per a fer a casa que siguen saludables, riques en proteïnes i equilibrades de manera que en poc temps pugues tindre un menjar molt apetitós.

-DINARS:

Amanida de pasta freda amb pollastre i vegetals:

INGREDIENTS DE LA PASTA

3 tasses de flors de brócoli xicotetes.

1 tassa de bajoquetes picades.

2 tasses i mitja de pasta curta tipus caragol (si voleu podeu reemplaçar-la per la versió lliure de gluten) .

1 carabasseta xicotet tallat en forma de mitja lluna o en espiral.

1 tassa de tomaques cherry tallats a la mitat.

4 tomaques secs picats.

1 tassa i mitja de pit de pollastre cortada en quadrets.

¼ de tassa d’ametles filetejades (opcional) .

Sal i pebre negre mòlta al gust.

Recepta Pizza casera:

INGREDIENTS DE LA PIZZA

2 tasses de Farina sense pols d’enfornar Rent sec

1 Llanda de Tomaques italianes

150 gr Formatge Gauda laminat

150 gr de pernil Praga granel Salsa de tomaques italianes

1 pebre roig verd.

-DESDEJUNIS:

Desdejuni 1: Truita de verdures, tonyina i formatge.

INGREDIENTS:

1 hou

1 pebre roig

1 pebre verd

1 ceba

2 espàrrecs

1 lata de tonyina

Formatge al gust

Desdejuni 2: Torrades de pa integral, alvocater i oli.

INGREDIENTS:

Llesques de pá integral

1 alvocat

Oli al gust.

ALTERNATIVA SALUDABLE A L’UNIVERSITAT D’ALACANT:

A més, una altra bona mesura per a poder afavorir el bon menjar saludable a la universitat pot ser el canvi d’aquestes màquines que podem trobar per tot el campus universitari per altres de menjar que no siga ultra processat, alternatives a la llet, llet d’avena, d’ametles, de soja… a més de més fruita que a poder ser utilitze menys plàstics, més varietat de menjar ràpid a les màquines com passa, per exemple, a la Universitat de Múrcia on tenen màquines de menjar saludable i que és molt utilitzat pels estudiants.

 

mm

Eva Cánovas Peñalver

hola!! Em cride Eva i estic en primer any de la carrera de publicitat i relacions públiques en la universitat d'Alacant, m'agradaria formar-me en aquesta carrera desenrotllant un perfil de dissenyador de productes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *