J.Beren: «És increïble que la gent ho passe bé gràcies a la teua música»

J.Beren: «És increïble que la gent ho passe bé gràcies a la teua música»

CapturaHe tingut el plaer d’entrevistar a un dels DJ’s emergents del moment, Jaume Berenguer o més ben conegut com J.Beren. Jaume viu a Castalla, un poble de la província d’Alacant i als seus 18 anys ha aconseguit entre altres coses complir un dels seus grans somnis.

Pregunta. Com et vas adonar que volies ser dj? Va ser alguna cosa la que es va impulsar o va ser algú?
Resposta. Sempre de menut he estat molt interessat en la música electrònica, i un dia a casa d’un amic vaig vore una taula de mescles i em va cridar l’atenció. Des d’aquell dia vaig quedar enganxat a açò i no he parat.

P. Com va ser el moment en que vas passar de fer com a dj a casa a donar-te a conèixer? I com vas aconseguir-ho?
R. Eixe moment no se dir quin és, perquè mai he buscat ser conegut. Jo vaig començar  a punxar música a ma casa als 12 anys, ho feia com un entreteniment. Als 15 va ser la primera vegada que vaig punxar a un lloc públic, però realment no fou fins els 16 que vaig començar com a dj. És una cosa que aplega sense adonar-te’n. Però de vegades si que pense en el procés de canvi que he tingut i la veritat que m’alegra molt.

P.Quin va ser el teu debut? Recordes la primera vegada i on vas punxar música? Quina classe de públic hi havia?
R. El recorde a la perfecció, va ser al meu poble (Castalla) i estava tant nerviós que no vaig estar tranquil fins que va passar aquell moment. El tipus de públic va ser la gent del poble, amics, coneguts…. La veritat és que va ser un dia que mai oblidaré.

P.Quina és l’última cançó creada per tu?
R. L’última cançó que he creat s’anomena «Party Show», i ha eixit a la venta per el discogràfica de Juan Magan. La veritat és que ha sigut tot un plaer i una sorpresa inesperada que la meua cançó aparega en una discografia tan prestitgiosa. I a dia de hui la més reconeguda és el remix de la cançó de  Jason Derulo, anomenat Wiggle.

10841323_307922409405061_1027196405_n

P. Com et sents quan amb la teua música fas gaudir i ballar a la gent?
R. No puc explicar-ho en paraules, simplement és increïble, és meravellós poder veure com tota eixa gent ho està passant bé gràcies a tu, gracies a la teua música.

P. La primera vegada que vas anar a una discoteca important, on va ser?
R. La primera vegada jo tan sols tenia 15 anys, va ser a la discoteca d’Albades a Muro d’Alcoi. Jo ni tan sols complia l’edat permesa per poder entrar a una discoteca, així que ja pots imaginar la situació (rialles).

P. Quin ha sigut el paper dels teus pares en la teua trajectòria musical?
R. El paper dels meus pares ha sigut molt important ja que en tot moment he tingut el seu suport. Ells em van donar la llibertat de fer allò que volia, ja que el que sempre han volgut per a mi és que siga feliç fent allò que més m’agrada.

P. Ja has creat una gran quantitat de cançons, ha sigut difícil per a tu ?
R. Vaig a ser sincer, la veritat és que sí. Triomfar en el món de la producció és prou complicat i això està costant-me, però també he de dir que temps al temps, cada dia aprenc coses noves i vaig millorant, així que de tota manera estic content.

P. Alguna vegada vas imaginar que acabaries sent dj? Quines son les teues aspiracions de futur?
R. Mentiria si diguera que abans de ser dj mai  m’havia passat pel cap. Podria dir que sempre ha sigut el meu somni, però realment mai vaig creure que es faria realitat fins que va aplegar el moment en que em vaig adonar que açò no era cap somni i que era el moment de posar el peus al terra. Respecte les meues aspiracions de futur, poder viure de la música seria el millor que pot passar-me.

P. Tens algun projecte nou en ment?
R. Si que tinc varies coses en ment, entre elles un videoclip a Sevilla, ciutat preciosa que sempre m’ha agradat molt. Es un videoclip en col·laboració amb dos xics més de Granada, i ens agradaria que eixira a la llum en abril de 2015.

P. La millor nit que recordes com a dj?
R. Ha hagut moltes bones nits, sempre ho passe genial, però sens dubte la que millor recorde va ser a la plaça de bous de Villena, en el «Alicante Winter Festival», fa justament 1 any ja que va ser una experiència impressionant veure tota una plaça de bous repleta de gent gaudint de la teua música.

P. Perquè J.Beren? Com vas prendre la decisió de que aquest seria el teu nom artístic?
R. Com bé es pot deduir el meu pseudònim prové del meu nom, la J de Jaume i Beren de Berenguer (rialles), i la veritat es que es una cosa que no te més complicació i que tampoc vaig pensar molt.

P. Què li recomanes a aquells que estan començant com a dj?
R. Jo els diria que si de veres els agrada el que fan, si de veres gaudeixen i es troben còmodes, han de creure en ells mateixos, tirar en davant sense mirar en rere i sobre tot sense deixar que els afecten les opinions d’aquells als que no els agrada la nostra música. Es fonamental entendre que la música que nosaltres admirem no pot agradar a tothom i això no ha de suposar una barrera ja que per alguna raó hi ha molts tipus de música distints i hi ha que respectar-los tots.

 

10859836_307922359405066_790628197_n

 

Per a més informació: facebook, instagram, twitter, SoundCloud

Esther Mira

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *