«El Camí de les Deesses»: Una Celebració Artística en el MUA 

«El Camí de les Deesses»: Una Celebració Artística en el MUA 
Imatge d’una part de l’exposició

El Museu de la Universitat d’Alacant (MUA) acull una exposició única que ens transporta a través del temps i l’espai, endinsant-nos en un antic culte mediterrani que venera la divinitat dels cicles agraris relacionats amb la figura femenina. L’obra, titulada «El Camí de les Deesses» i creada per Sonsoles Mari, és una impactant reflexió sobre la vida, la mort i la relació entre les activitats humanes i els cicles anuals vitals per a la naturalesa i l’agricultura. 

Este projecte artístic cobra vida a través d’una ruta pictòrica que ens condueix a santuaris ancestrals al llarg de la costa mediterrània, dedicats a la deïtat femenina, Magna Mater. Coneguda com la deessa dels mil noms, Magna Mater ha estat històricament vinculada a la lluna i el sol, marcant els rituals misteriosos de l’agricultura. 

Part central de l’exposició

L’exposició és un viatge a través dels santuaris seleccionats, que es destaquen tant pel seu valor artístic com per la seua coherència arqueològica, astronòmica i conceptual. Cadascun d’estos llocs ha sigut testimoni d’un ritual pictòric, dut a terme en moments específics durant el trànsit solar, la qual cosa ha creat un xicotet calendari visual en els dies previs al equinocci” de tardor. Estos rituals reten homenatge a la mort anual de la deïtat, preparant-la per a un nou cicle en el seu descens equinoccial pel cap alt profund de la terra. 

L’obra final resultant és una sorprenent col·lecció d’abstraccions del paisatge, plasmades en garbells i creades en santuaris astronòmics, abrics de roca i coves aïllades. A través d’estes obres, Sonsoles Mari explora la relació entre la terra i el *ventre matern de la gran mare, fent que esta connexió quede evident en cada traç i forma. 

Esta obra es troba dins de l’exposició «Les 9 Residències de creació e investigació«, esta convocatòria pública i internacional va nàixer l’any 2015, amb l’objectiu de dinamitzar el sector de l’art i promoure la creació i investigació en art contemporani.  

Exposició completa de l’obra

A cada edició se seleccionen cinc projectes artístics per a ser desenvolupats durant dues setmanes en les instal·lacions del museu, durant este període els i les residents tenen l’oportunitat de treballar en el museu, involucrar-se en la pròpia dinàmica del centre i rebre assessorament del personal tècnic per a donar forma als seus projectes. 

Aquesta obra es troba al Museu de la Universitat d’Alacant (MUA). Creat en 1999, el MUA es concep com a instrument eficaç per a proporcionar una formació integral a l’alumne, mitjançant iniciatives que contribuïsquen a potenciar la seua sensibilitat i faciliten un coneixement més reflexiu de la nostra condició, societat i història.  

Tercera part de l’exposició

La principal missió que afronta el MUA és convertir-se en un espai de dinamització cultural, aprenentatge, trobada i confrontació, que permeta aproximar la innovació i experimentació pròpia de l’esfera universitària i de l’art contemporani a tota la societat. En este sentit, el museu es constitueix en socialitzador de coneixement i vehicle d’activació de la vida cultural de la comunitat. 

Si estàs interessat en acudir a vore les diferents exposicions que hi han al MUA, Les seues portes estan obertes de dilluns fins a divendres de 09:00 a 20:00 hores i el cap de setmana des de les 10:00 fins a les 14:00 hores.  

mm

MuanzaSimao

Hola! El meu nom es Muanza, pero tot el món hem diu Junior i soc estudiant de 1r. Els meus hobbies son fer esport, escoltar música i estar amb els meus amics fent qualsevol tipus de plan. Vaig escollir Publicitat i Relacions Públiques ja que en un futur m'agradaria combinar el futbol amb aquesta pofessió en qualsevol de les seues difurcacions.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *