Castelló acollirà en 2020 una exposició d’11 obres adquirides per la Generalitat Valenciana

Castelló acollirà en 2020 una exposició d’11 obres adquirides per la Generalitat Valenciana

Castelló acollirà els pròxims mesos de maig i juny de 2020 les últimes adquisiciones de la Col·lecció d’Art Contemporani de la Generalitat Valenciana, un conjunt d’11 obres procedents de diferents línies generacionals de l’heterogeneïtat i el dinamisme que caracteritzen a l’escena creativa de la Comunitat. Se li destaca la importància a esta exposició, ja que reflectix la labor que realitza el Consorci de Museus de vertebració del territori, divulgant les obres dels artistes i permetent que tant les persones de la territori valencià com de fora puguen tindre accés a la cultura.

En quan a l’exposició, esta es presenta en les tres províncies de la Comunitat: a Alacant fins al 15 de setembre, i a València al mes d’octubre. En esta exposició es pretén abordar la creació actual de forma innovadora i trencant barreres entre l’art i el públic; per a açò s’han seleccionat a artistes nascuts o residents en la Comunitat Valenciana en què destaquen la importància d’impulsar i dinamitzar el sector cultural valencià i recolzar els creadors actuals a través de la compra pública, a més de ser, segons el director del Consorci de Museus, una ferramenta per a apropar els nous llenguatges contemporanis a la ciutadania.

En esta exposició podrem trobar diferents temàtiques, d’entre les que es troba la memòria des de diferents punts de vista (reivindicativa, poética…), el qüestionament de la realitat a través d’internet, qüestions ecològiques o pintures que reflectixen les influències negatives de la societat com és el cas de la pintura de Juan Olivares. Esta, a més, presenta gran diversitat generacional amb l’objectiu d’observar l’obra de jóvens artistes des de diferents punts de vista i comparar diverses estètiques i temàtiques.

Organitzada en col·laboració amb l’Ajuntament de Sagunt i la Fundació Bancaixa, la mostra està composta per 11 obres dels artistes Mar Arza, Tania Blanco, Bleda i Rosa, Teresa Cebrián, Maribel Doménech, Damià Jordà, Teresa Lanceta, Xisco Mensua, Xavier Monsalvatje, Ana Teresa Ortega i Mery Sales.

Sagunt i Potries són les primeres ciutats a rebre aquestes exposicions per ser capital cultural valenciana (CCV), un segell atorgat per la Generalitat anualment i que reconeix l’aposta feta per aquestes ciutats per la cultura així com per la participació ciutadana.

mm

Eva Cánovas Peñalver

hola!! Em cride Eva i estic en primer any de la carrera de publicitat i relacions públiques en la universitat d'Alacant, m'agradaria formar-me en aquesta carrera desenrotllant un perfil de dissenyador de productes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *