El Màdel, una nova forma «d’amagar» la pilota

El Màdel, una nova forma «d’amagar» la pilota
257131939_f39d10aeb8_b
Galoxetes de Monòver

De fa ja algun temps, sent parlar d’una nova forma de jugar a Pilota Valenciana dinàmica i divertida que compta amb una gran quantitat d’instal·lacions per tot el país. No parle de les galoxetes no, modalitat que no té punt de comparació, ni en instal·lacions ni en publicitat, parle del PÀDEL! Perdó, MÀDEL, la confusió és per les poques diferències entre aquestos dos esports o esport o… be deixem-ho córrer. 

No tinc res en contra del Màdel, però em sorprèn el corrent que està apareixent a favor d’aquesta pràctica, principalment perquè la Pilota Valenciana, argumentant la meva opinió amb el viscut en Sant Vicent i vist en altres poblacions, no és un esport que gaudeix d’una amplia gama d’instal·lacions, suport o coneixement social sobre la nostra existència, ja que som moltes vegades vists com a pelota vasca o petanca.

madelmiramar2
Partida de Màdel

Pense que la pilota està millorant, però queda molt camí i donar publicitat i força al Màdel és llevar una pedra del mur que estem fent a poc a poc entre tots. La raó és ben clara, perquè pistes de PÀDEL ja n’hi ha prou i si són acceptades com a canxa de pilota el que passarà és que serà més complicat aconseguir que construïsquen noves instal·lacions reals de pilota, com pot ser un trinquet, un carrer artificial.. i per favor parlant seriosament, les pistes de pàdel futures no seran construïdes pel bé de la pilota o donar força a una nova modalitat no us enganyeu, seran per a jugar al pàdel! 

Com a reflexió final, si hem de donar suport a noves modalitats de pilota inventada, podríem agafar altres que ja tenim i són de la pilota valenciana, com les galoxetes o al frontó amb frares per exemple, i donar-les a conèixer. Perquè quan el màdel estiga integrat en els ajuntaments, quan demanem fer un trinquet, ens diran però si ja teniu instal·lacions de pilota! JUGUEU AL MÀDEL!

mm

PVSantacreu

Alumne de valencià de comunicació i mitjans escrits 2016-17

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *