L’empoderament de les dones gitanes a la UA

L’empoderament de les dones gitanes a la UA
Membres de l’Associció de la promoció gitana Arakerando

L’Associació de promoció gitana Arakerando ha aconseguit l’atenció d’una multitud d’alumnes mitjançant un test a la Fira de Benvinguda a la Universitat d’Alacant on apareixien nombroses preguntes sobre la història, la cultura del Poble Gitano amb la finalitat de guanyar una polsera i sobretot d’aprendre.

Logo Arakerando

Arakerando va obrir les seues portes en 1978 amb l’objectiu de donar importància als grups de dones gitanes, i totes aquelles persones que es troben en risc d’exclusió social.
En el seu lloc web Arakerando ens mostren els seus projectes basats en la inserció social, en àrees com l’educació, on donen formació bàsica a tots aquells que mai han tingut l’oportunitat de tindre formació, i per tant, el seu rendiment acadèmic és inferior a la mitjana.
D’una banda, també intervenen en àrees sociolaborals on creen programes d’itineraris integrats per a la inserció sociolaboral per a persones en risc d’exclusió social.
D’altra banda, valoren l’àrea de la salut realitzant tallers i programes per a l’apoderament de la dona, amb l’eslògan “MENTE SANA EN CUERPO SANO”.
L’Associació Arakerando resideix en Alacant, però hi podem trobar altres dos sedes en Elda i en Monforte, on es centren més en els menors i en les famílies i en programes dirigits a la intervenció comunitària de grups de dones.
Per poder contactar amb l’Associació utilitzarem qualsevol mitjà com Facebook, Instagram, Tik Tok i amb el número de telèfon, +34 965 1700 69.

El passat dimarts 26 de setembre es va celebrar al Campus de la Universitat d’Alacant la Fira de Benvinguda al nou alumnat de la universitat. En aquesta, van poder gaudir de diferents activitats com jocs, tallers, visites guiades, per donar visibilitat als serveis que ofereix la UA.

El taller d’Arakerando a la Fira de Benvinguda
mm

Aliciamartinezquevedo

El meu nom mes Alicia, estudie primer de carrera en la Universitat d'Alacant ja que m'agrada el món de la publicitat, els mitjans de comunicació... En un futur m'agradaría treballar en una agència organitzant events, o bé, en una radio

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *