El món de la moda no para d’evolucionar, és el torn de Mattnz

El món de la moda no para d’evolucionar, és el torn de Mattnz

D’una gran passió per la moda, dos joves han aconseguit crear una marca de roba pròpia que a poc a poc va creixent. Hugo Martinez i Joan Roselló són un gran exemple de joves emprenedors els quals persegueixen la missió de posar la seua marca anomenada Mattnz en el cim del món de la moda.

Logotip oficial de Mattnz

Els joves emprenedors van crear la marca de Mattnz en l’any 2018, amb tan sols 16 anys. És difícil d’entendre com tan joves tenen l’ímpetu per a crear una empresa i tot el que això comporta.

Nosaltres vam començar creant roba per gust, i en tan sols uns dos anys teníem la marca de roba

Comentava Hugo sobre el començament.

El que puc destacar d’aquests dos joves és la seua passió pel que fan. Sempre estan en la recerca d’idees noves, mirant nous materials que puguen utilitzar en peces i no els importa gastar el seu temps lliure en aquestes coses. Això, per a ells, és la clau del seu èxit.

Hugo i Joan entren en el seu petit estudi amb els seus ordinadors i no paren de fer coses, quan entre a l’estudi tenen mil coses entre mans i el millor és, que es diverteixen amb el que fan

Ressalta Cristina Alexandre, mare de Hugo

Per a aprendre a dissenyar roba i crear els seus dissenys Hugo i Joan s’han autoensenyat a través de YouTube, fòrums de moda i amb molta pràctica. Són autodidàctics, ja que pensen que l’aprenentatge de la moda ha de ser individual per vorer l’evolució personal i segons ells, la moda no s’aprén estudiant, sinó que dels errors s’aprén i inclús d’un error crees articles de gran qualitat.

Aquest projecte sols acaba de començar però amb tan sols 18 anys ja tenen molt clar què volen fer amb el seu futur.

El nostre futur és Mattnz, no tenim cap dubte. Pot ser que aquesta marca no siga beneficiosa econòmicament i que no puga’m viure del que ens agrada però no anem a parar de crear art. Per a nosaltres és una forma d’expressar-nos, no una via per guanyar diners

Hugo aclareix

Aquests joves no sols tenen una marca sinó que estudien carreres relacionades amb tindre una empresa. Hugo estudia Digital Business i Joan estudia Publicitat, ja que al final el projecte de tindre una marca de roba és tindre una empresa, per tant, han decidit estudiar carreres que els ajuden a portar l’empresa correctament.

Molts de vosaltres vós preguntareu el significat de “Mattnz”. Prové del cognom d’Hugo, de Martínez. Vam pensar dir Mattnz i ens va agradar; pensem que li dona la personalitat que volem a la marca i és una paraula creada per nosaltres. Aleshores li podem donar el significat que vullguem. Per a nosaltres, Mattnz és més que una marca, és art, és el nostre sentiment per la moda.

Explicava Joan. 

Hugo i Joan volen que la seua marca siga especial i volen que cadascú expresse la seua pròpia personalitat amb la seua roba. Per això el lema de la seua marca és “We want you to express yourself”.

Els dissenys de la marca Mattnz són coneguts per la seua originalitat i es creen d’acord amb les relacions de les tendències de moda actuals i els moviments socials, sempre amb un toc personal dels dissenyadors. La qual cosa fa que siguen uns dissenys únics en el mercat. Així mateix,  Hugo i Joan tenen dissenys que són molt personals en els quals mostren vivències seues. Fins i tot es poden percebre els seus sentiments en una peça. Aquests detalls són els que fan especial la moda segons ells, ja que creen art i ho plasmen en la seua roba.

Bolses de Mattnz firmades pels disenyadors.

Per una banda trobem la part creativa de la marca en la qual aquests jóvens són punters amb les seues idees i dissenys. Per altra banda, una marca de roba és una empresa, i cal tindre els conters al dia, tindre ingressos, pèrdues i sobretot beneficis per poder seguir endavant. Resulta sorprenent que la part econòmica de l’empresa també és portada per ells. Hugo i Joan han estudiat economia alguns anys en l’institut i amb el que han aprés autodidactament poden controlar l’economia de l’empresa. Ells saben que el fet de fer-ho tot pel seu conter sense tindre contractat a una altra persona és un avantatge, ja que no cal pagar a ningú. També és veritat que l’empresa encara no és gran i ells poden fer tot el treball. Encara que prefereixen fer-ho tot pel seu conter, Hugo i Joan tenen una assessora de confiança, en qui fan totes les transaccions legislatives necessàries, com el registre de la marca i del logo, el contracte de propietat de la marca i els seus drets. Per a possibles contratemps legals també compten amb un advocat. Es pot veure clarament que tindre una marca de roba no és sols dissenyar camisetes, hi ha molt més treball darrere. Actualment, l’empresa sols produeix diners de les seues vendes que poc a poc van incrementant el seu nombre.

El benefici creat per les marques de roba és produït per l’increment de preu de venta sobre el preu de producció. Els beneficis no són regulars, no es rep un sou mensual com en un treball regular, sinó que depen dels beneficis que tragues de les ventes. Una manera d’incrementar el benefici per venta es comprar un producte de baixa qualitat, així la producció será barata i mantenint un preu alt de venta. La marca Mattnz no recoolça l’explotació laboral a més a més sempre intenta tindre satisfets als seus clients. La marca és coneguda per la gran qualitat de les seues prendes.

La moda no es redueix al disenys, sino que és important tindre en compte les condicions en les quals es fabrica i amb quins materials. També preferim que el preu de venta siga un poc alt i que les prendes siguen de gran qualitat. A la fí les prendes de calitat tenen major durabilitat i son més còmodes

Comenta Joan sobre aquest tema

Es poden vorer les ganes i la passió que depositen en allò que fan. Així és que van pagar dels seus propis estalvis les primeres produccions de roba. Els primers encàrrecs que van fer van ser d’unes 50 camisetes en total, les quals ja estaven venudes a gent propera als joves dissenyadors, per la qual cosa els diners invertits tornarien amb un petit benefici que van gastar per fer més encàrrecs. Així, a poc a poc, és com la marca Mattnz funciona i creix econòmicament. Tots els beneficis que guanyen els inverteixen altra vegada per seguir creixent i crear més roba. A data de hui, no hi han volgut invertir diners en publicitat, però tenen pensat fer-ho en un futur no molt llunyà. Hugo i Joan no pensen que han arribat a l’èxit, al contrari, pensen que el que han aconseguit solament ha sigut el començament d’un camí en el qual han de recórrer molt més per arribar a la línia de meta.

El que ens ha fet créixer ha sigut mantindre les nostres idees per davant de tot, de tindre més beneficis o créixer de pressa d’una manera que no creguem que es la correcta. La clau de l’èxit es sentir-te còmode fent el que fas i fer-ho feliç, l’èxit arribarà en el moment exacte, no hem de precipitar-nos

Explica Hugo
Hugo i Joan, creadors de Mattnz, en el seu estudi.

Aquesta és la gran qüestió. Qué passarà en el futur amb aquesta marca de roba. Hugo i Joan estan molt il·lusionats amb aquest projecte, i volen fer un lloc en la indústria de la moda per a la seua marca.

Ser joves no fa que la nostra roba siga pitjor, la moda no para d’evolucionar i nosaltres som la nova generació. Volem demostrar que tenim el nivell necessari per a ocupar un important lloc en el món de la moda. També seria un luxe poder viure de la nostra passió i treballar del que ens agrada.

Joan fa conèixer el seu punt de vista.

Pròximament invertiran en publicitat i llançaran la seua pàgina web, a més activaran les seues xarxes socials d’Instagram, Twitter i Facebook. Dins de les xarxes socials tenen la idea d’interactuar amb la gent i saber qué pensen del seu treball. Aquest marketing és un gran pas per donar-se a conéixer a més gent i créixer encara més. Hugo i Joan pensen que el camí a seguir és fer les coses com les estan fent, creant roba de gran qualitat tèxtil i amb dissenys originals i innovadors que representen els gustos personals que ells tenen. Així esperen el suport de la gent per a seguir evolucionant com dissenyadors i empresaris.

mm

joanrosello31

Soc un alumne de Publicitat i Relación Públiques de primer any. Estudie algunes classes en el grup de Valencià.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *