El Grup Vectalia presenta la nova flota d’autobusos adaptables

El Grup Vectalia presenta la nova flota d’autobusos adaptables
Presentació flota del Grup Vectalia
Presentació del Grup Vectalia

El campus de San Vicent del Raspeig ha estat l’escenari escollit pel Grup Vectalia per a presentar la nova flota d’autocars. El campus és considerat un dels més accessibles i modèlics urbanísticament d’Europa, i per aquest motiu s’ha considerat «el lloc perfecte» per a mostrar a la ciutadania els nous 14 vehicles per a transport escolar, universitari i discrecional.
L’acte ha comptat amb la presència del rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar i ha tingut lloc a la zona reservada per a l’aparcament d’autobusos, situada enfront de l’Aulari I.
Tots els autobusos son 100% accessibles i adaptables per a persones amb mobilitat reduïda i amb problemes de visió.

Rampes d'accés dels autobusos
Rampes d’accés dels autobusos

Pel que fa a les millores i característiques tècniques d’aquests catorze autobusos de la marca Mercedes, trobem que els autobusos incorporen sistemes de numeració braille (per a les persones amb problemes de visió, perquè així puguen identificar fàcilment els seus seients) i sistema automàtic de rampes, que faciliten l’entrada i l’eixida de l’autobús a persones amb cadira de rodes. A més, les cadires poden ser col·locades a l’interior (en alguns autobusos fins a 11 cadires) amb total seguretat i fixació.

La novetat per als usuaris i en concret per als estudiants, és la connexió Wifi a Internet i la incorporació de ports USB als seients, per a poder recarregar la bateria de dispositius electrònics.

Autobus de mostra a la presentació de la flota
Autobus de mostra a la presentació de la flota

Els autobusos compten amb detector de carril SPA que avisa si l’autobús se n’ix del carril corresponent, el sistema de frenada d’emergència ABS i altres tecnologies que redueixen el risc d’accidents i fan la conducció més segura.

Flota d'autobusos accessibles
Flota d’autobusos accessibles

També tots els seients disposen de cinturons de seguretat de tres punts i regulables en alçada. D’altra banda, compleix amb la normativa Euro 6 d’emissions de gasos i partícules contaminants, que és l’estàndard europeu més exigent que existeix actualment al mercat. Aquesta normativa suposa una important reducció de l’emissió de gasos i partícules contaminants: un 70% menys d’emissió, respecte als vehicles regulats per la normativa Euro 5.

Aquests autobusos seran utilitzats per a desplaçar estudiants universitaris, escolars, professors, investigadors i docents, tant en les rutes convencionals com en les seues eixides a congressos, eixides de camp i reunions acadèmiques.

Quartet 'La Fuga'
Quartet ‘La Fuga’

L’acte ha estat presentat amb el quartet La Fuga de l’Orquestra filharmònica de la Universitat d’Alacant (OFUA) que ha interpretat dos peces, i ha finalitzat amb la demostració de la pujada i baixada de passatgers amb cadira de rodes, utilitzant els sistemes de rampes. A continuació, hi havia la possibilitat de pujar i veure l’interior dels autocars, acompanyat d’un refrigeri (aigua, refrescs…) que eren gratis per a tots els assistents a l’acte.

Estand de refrigeris a l'acte
Estand de refrigeris a l’acte
mm

Marina Ivorra Prados

Alumne de valencià de Com. i mitjans escrits (2016-2017)

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *