El Pou Clar: una alternativa per a les vesprades d’estiu

El Pou Clar: una alternativa per a les vesprades d’estiu

Un dels paratges naturals més característics i turístics d’Ontinyent és el Pou Clar, un conjunt de piscines naturals situades a 2 kms del nucli urbà.20141207_171451_resized

Els joves ontinyentins i de la comarca són molt aficcionats a passar allí les vesprades d’estiu. Però, també acudeix gent de diferents llocs de la província motivats per la tranquil.litat del lloc.

La forta vinculació d’este paratge amb els ontinyentins i ontinyentines ha fet que cada pou tinga un nom, que de dalt a baix s’anomenen Pou dels Esclaus, Pou Clar, Pou Gelat, Pou de la Reixa, Pou Fosc i Pou dels Cavalls. La bona accessibilitat  permet caminar per la seva vora gaudint del contrast dels colors de la roca, l’aigua i els baladres, i també d’un bany revitalitzant a l’estiu a les aigües més fresques de la contornada.

 

DSC_1368

S’hi pot arribar a peu, en bicicleta, o en vehícle motoritzat. Si es va a peu, s’han de seguir el camí del  Llombo per a continuar per la senda de l’Alba, però aquest recorregut no està senyalitzat. Així que si es la primera volta que es va, es millor anar en cotxe o en moto prenent la carretera CV-81 entre Ontinyent i Bocairent, i a un 2 kms. del nucli urbà es troba l’encreuament de la carretera en direcció a Fontanars del Alforins. Just en este punt hi ha un aparcament de vehicles i motos des d’on s’accedeix al paratge mitjançant unes escales.

A més, des de l’estiu passat, l’Ajuntament ha facilitat l’accés al paratge possant un autobús que fa el trajecte d’anada i tornada desde la ciutat parant en diveros llocs del centre urbà per a que la gent puga anar fins al Pou Clar pagant tan sols 0,95 €.

 

20141207_171634_resized 20141207_171718_resized

Una vegada s’arriba al paratge, es poden realitzar diverses actvitats: banyar-se, tirar-se des de les penyes, o simplement contemplar el paissatge i llegir un bon llibre des de les dues taules de pedra que es poden trobar allí.20141207_171825_resized

 

Però hi ha una sèrie d’activitats que estan prohibides dins d’aquest paratge natural, com per exemple fer foc, acampar, passetjar animals, etc.

20141207_171909_resized

També està prohibit menjar dins del paratge natural i portar neveres portàtils, per aixó des de l’Ajuntament del municipi s’ha instaurat una zona de pícnic amb taules, banquets i papereres, a més d’una zona de jocs infantils. Aquesta zona de pícnic es troba dalt del Pou Clar i s’accedeix per unes escales situades a la part de baix del paratge.

 

Ontinyent és una ciutat situada al sud de la província de València i és la capital de la comarca de la Vall d’Albaida. Compta amb vora 40.000 habitants. Es troba a 85 km de València i a 88 km d’Alacant.

(Font: http://www.turismo.ontinyent.es/val/patrimoni/patrimoni1.htm)
(Font: http://www.turismo.ontinyent.es/val/patrimoni/patrimoni1.htm)

Delimita amb els termes de Bocairent (València) al sud-est, Agullent (València) a l’est, Aielo de Malferit (València) al nord-est, Moixent i Vallada (València) al nord, Fontanars dels Alforins i Banyeres de Mariola (València / Alacant) al sud-oest i Alfafara (Alacant) al sud.

Es una ciutat molt turística gràcies a la gran quantitat i qualitat del seu patrimoni històric, cultural i natural. A més, Ontinyent compta amb la “Q de qualitat turística”.

Desprès d’haver llegit aquest reportatge, ja no hi ha escusa per a avorrir-se durant les vesprades d’estiu: el Pou Clar vos espera! De segur que s’ho passeu d’allò més bé amb la vostra colla d’amics.

Maria Belda Cerdá

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *